Blog

Een speeddate voor ouderenorganisaties

Geplaatst op: 21 februari 2019 • Leestijd: 2 minuten

Er zijn in Nieuwegein veel maatschappelijke organisaties die ‘iets’ met en voor ouderen doen. Om deze met elkaar te laten kennismaken, kennis te delen en om duidelijkheid te scheppen in dat ‘iets’, organiseerde het VrijwilligersHuis een middag voor hen.

De opkomst was, tot onze blijdschap, enorm groot. De ruim 25 aanwezige organisaties lieten zien dat er behoefte is aan zo’n initiatief. Leuk om te zien dat de organisaties die met ouderen werken niet alleen betrokken zijn met het lot van oudere mensen, maar ook betrokkenheid voelen met de andere organisaties.

Het verloop van de bijeenkomst

De opzet van de middag was ook op een grote opkomst berekend. In de vorm van een speeddate kregen de aanwezigen de mogelijkheid om in contact te komen met de organisaties. Deze speeddate bestond uit vier rondes van ieder zo’n 5 minuten.

De eerste ronde was vrij; hier kon je alles bespreken wat je wilde. Jezelf en de organisatie voorstellen bijvoorbeeld. De tweede ronde had echter een duidelijk thema. Deze ronde gaf de opdracht mee om iets te vertellen waar je trots op bent binnen de organisatie. Ook de derde ronde had een afgebakend thema. Ditmaal koppelden ze het onderwerp “waar loop je tegenaan in je werk” aan het gesprek. Een hele nuttige en leerzame ronde, waarbij met elkaar werd besproken hoe je zaken aanpakt zonder te proberen het wiel opnieuw uit te vinden.

De laatste ronde stond in het teken van wat je nog graag wilde bereiken in de toekomst. Ook dit was natuurlijk een leerzaam moment om inspiratie op te doen bij elkaar. Na de speeddates werd er gezamenlijk besproken wat men had ervaren. De groep kwam met allerlei leuke en leerzame inzichten die ze hadden opgedaan.

Met een goed gevoel

Na afsluiting bleef men nog een tijdje napraten en wisselde veel aanwezigen onderling contactgegevens uit. Op basis van de feedback denkt het VrijwilligersHuis nu na over hoe we vervolg geven aan deze informatieve bijeenkomst.

Initiatiefnemers Mandy Leijen (makelaar domeinen zorg en welzijn) en Caroline van der Helm (Buurtsportcoach SportID), kijken met een goed gevoel terug op een nuttige middag. Een bijeenkomst volledig in lijn met de missie van het VrijwilligersHuis: vrijwilligerswerk zichtbaar maken en organisaties met elkaar verbinden. Zo weten we onderling wat er speelt in onze stad en kunnen we van elkaar leren!

 

 

Deel: