Blog

Een dagje meelopen met Mandy

Geplaatst op: 29 november 2018 • Leestijd: 3 minuten
Mandy Leijen - Domeinmakelaar Zorg & Welzijn VrijwilligersHuis Nieuwegein
“Kijk, onze informatieve folder!”

Vandaag lopen we mee met Mandy Leijen, ze werkt bij Vitras en is domeinmakelaar voor het domein Zorg en het domein Welzijn binnen het VrijwilligersHuis Nieuwegein.

Haar werkdagen zijn heel gevarieerd, iets wat precies bij haar gezellige en uitbundige karakter past. Een gemiddelde werkdag is er dus niet, maar ze zijn allemaal leuk! Kijk je mee met haar recente maandag?

De vroege ochtend van Mandy

Eigenlijk begint iedere werkdag met een kop koffie en natuurlijk het beantwoorden van de mails. Deze maandag komt er ook een andere taak bij: het maken van een to-do-lijst voor de week. Niet geheel onbelangrijk als je een week vol afwisselende taken en afspraken hebt zoals toevallig deze week het geval is.

De eerste afspraak wacht meteen al: een gesprek met Ineke Aalderink en Gea Evers van haar adviesraad Zorg. Zij zijn sinds het eerste uur betrokken bij de oprichting van het VrijwilligersHuis. Samen kijken ze regelmatig naar wat er speelt binnen het domein. Over en weer brengen ze elkaar op ideeën en geven elkaar inspiratie. Zo blijft iedereen scherp.

Een waardevolle ervaring

Amper uit gesprek volgt een totaal andere taak. Mandy is uitgenodigd door SVS-inburgering en moet nog even de laatste hand leggen aan haar presentatie van vanmiddag. Een presentatie over vrijwilligerswerk voor statushouders die het examen Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) volgen.

Mandy geeft een presentatie over vrijwilligerswerk voor statushouders die het examen Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA)
“Vrijwilligerswerk in de zorg en welzijn is bijzonder en voldoening gevend!”

Mandy heeft er zin in. “Ik mag ze vertellen over hoe bijzonder en voldoening gevend het is: vrijwilligerswerk in de zorg en welzijn, wat het hen en natuurlijk ook anderen oplevert. Maar ook praktische informatie: welke vacatures er zijn, wat ze kunnen doen en hoe wij ze kunnen helpen.”

Na afloop is Mandy minstens zo enthousiast als de deelnemers, die in twee groepen van elk ongeveer negen personen de presentatie bijwoonden: “Mooi om te zien dat ongeveer een derde van deze groep al vrijwilligerswerk doet! En tijdens de presentaties merkte ik dat een groot gedeelte van de rest van de groep ook enthousiast begon te raken. Ik vond dit zo’n waardevolle en onwijs leuke middag.”

Vrijwilligerswerk is een fijne manier om de taal, maar ook buurtgenoten beter te leren kennen. Mandy werd zelf ook geconfronteerd met hoe moeilijk onze taal soms is voor anderstaligen, maar hoorde ook hoe groot de verschillen zijn tussen Nederland en andere landen: “Als ik een oudere dame help met boodschappen doen dan is dat toch gewoon helpen? Waarom heet dat dan vrijwilligerswerk?”.

Het staartje van de werkdag

Er is weinig tijd na afloop van de presentatie. Snel vliegt ze naar het stadshuis waar ze een gesprek heeft met collega domeinmakelaar Bram Wesselink (van Duurzaamheid & Groen). Samen kijken ze naar hoe de domeinen waarin ze werken opgezet zijn, wat ze daarin van elkaar kunnen leren en waar ze verbindingen kunnen leggen. Met dit nuttige gesprek sluit ze haar werkdag af. Op naar de volgende!

Zelf in gesprek met/ over het domein Zorg &Welzijn?

Wil jij een keer met Mandy in gesprek over werken als vrijwilliger binnen het domein Zorg & Welzijn, ideeën uit te wisselen, vragen te stellen of om vacatures aan te dragen? Je kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek, of kom gewoon langs op onze nieuwe locatie aan Boogstede 12, die op 7 december a.s. feestelijk wordt geopend.

Deel: