Blog

De Partner: samen maken zij het mogelijk

Geplaatst op: 4 april 2019 • Leestijd: 5 minuten

Als je het hebt over succesvolle samenwerking tussen vrijwilligers onderling, dan is de gezellige club die het bestaan van de Partner realiseert een goed voorbeeld. Hun motto is niet voor niets: ‘Samen maken wij mogelijk’. Zij maken absoluut heel wat mogelijk en sinds dit jaar is daar een aantal leuke evenementen bijgekomen.

Wat is de Partner precies?

De Partner is een culturele locatie, gelegen aan de Nedereindseweg 401/401A, op de grens tussen de Nieuwegeinse wijken Batau Noord en Zuid. Het pand wordt beheerd door een stichting en draait volledig op de inzet van vrijwilligers, zonder structurele subsidie. Zij vullen de weken met een breed aanbod aan vaste en eenmalige activiteiten voor jong en oud. Om dit te bekostigen worden de gezellige ruimtes, die momenteel nóg mooier worden gemaakt, verhuurd voor onder andere feestjes, repetities, yogalessen en vergaderingen.

Het VrijwilligersHuis sprak met Rita Vermeulen, de voorzitter van het stichtingsbestuur. Na de vaste  vrijdagmiddag-vrijwilligerslunch nam zij uitgebreid de tijd om te vertellen wat er allemaal is vernieuwd aan het programma.

De Partner: een bruisende ontmoetingsplek
Spine in de Partner
De Achterhoekse band Spine

Tot nu toe zijn de wekelijkse boekenruil (sinds kort in een nieuwe ruimte met prachtige boekenkasten) en de open koorrepetitie vertrouwde en populaire activiteiten. Dit geldt ook voor het maandelijks terugkerende Thé Dansant en de zondagmiddagoptredens tijdens ‘Zie je zondag!’.

Met name laatstgenoemde is erg gevarieerd. Want er is iedere eerste zondag van de maand plek voor acts van iedereen met podiumambities uit Nieuwegein en omgeving. Denk hierbij aan ervaren muzikanten en dichters, maar ook aan talentvolle starters of studenten in de podiumkunsten. De Partner is hét podium als je iets nieuws wilt uitproberen voor publiek. 

Niet alleen de plek van de boekenruil is vernieuwd, de vrijwilligers van de Partner zijn constant bezig met het ontwikkelen en uitwerken van nieuwe plannen. Een aantal daarvan is al gerealiseerd en daarmee hebben ze iets moois neergezet. Het was al gezellig in de Partner, maar sinds dit jaar is het een nog bruisender ontmoetingsplek!

The Glow teenage dance & DJ-night
The Glow tienerdisco in de Partner
The Glow Promoteam

Voor de doelgroep 12 tot en met 15 jaar is er iedere eerste zaterdag van de maand de kans om lekker ‘uit je dak’ te gaan tijdens een spetterend tienerfeest  van 20.00 – 23.30 uur.  De eerstvolgende keer valt op 6 april en dan is het ‘DJ’s-Zone’:  een avond met leuke dancemuziek, verzorgd door de vaste huis-DJ (Branco Hellinga) en twee gast-DJ’s van de DJ-school in Utrecht.

De entreeprijs bedraagt 5 euro en dat is inclusief een drankje. Wie jarig is, mag samen met vrienden gratis naar binnen! Er zijn volwassen, ervaren vrijwilligers aanwezig als toezichthouder tijdens de disco. Ook deze avond wordt volledig in elkaar gezet en verzorgd door een team van vrijwilligers, bestaande uit MAS-stagiaires onder leiding van Glow-vrijwilliger Marco Neumann.

Gezellig samen film kijken bij de Partner Kino

Ook nieuw is de filmmiddag van 14.00 – 16.00uur, waarbij een vaststaand thema de boventoon voert: ‘Film in relatie tot de werkelijkheid’.  Dit is echter breed op te vatten. Het kan een documentaire-achtige film zijn over het leven van Martin Luther King, of een film over het actuele onderwerp  ‘Chroom 6’. De zogenaamde kickoff  is tijdens witte donderdag 18 april, met heel toepasselijk dé rockopera over Pasen: Jesus Christ Superstar.

Na deze eerste keer is het voortaan de tweede donderdag van de maand. Ook hiervan bedraagt de entreeprijs 5 euro. Daarvoor krijg je uiteraard een topkwaliteit film, een kop koffie of thee in de pauze en voor de liefhebbers is er de gelegenheid om nog even gezellig na te praten.

Heb je zelf ideeën voor een goede film die past in het thema? Ze staan bij de Partner altijd open voor suggesties van het publiek. Want ook hierbij geldt “Samen maken wij het mogelijk”.

Het hele jaar rond met lekkere Bluesmuziek
de Partner
Bluesrock @ de Partner

Toen de vrijwilligers van de Partner werden benaderd door de Bluesgemeenschap ‘Mental Pirates’ en de ‘CMB Blues Band’ met de vraag of er ruimte was voor een Blues-feestje, hoefden ze niet lang na te denken. Dit werd afgelopen januari gerealiseerd en deze bands speelden samen met ‘The Caverns’ het dak eraf tijdens de eerste editie van de Winterblues.

Met meer dan 125 enthousiaste bezoekers, was het direct duidelijk dat het hier niet bij zou blijven: zo werd het idee geboren om het hele jaar rond te gaan. Oftewel:  elk jaargetijde een bluesmiddag. De eerstvolgende keer zal zijn tijdens Moederdag, zondag 12 mei.

Genoeg mogelijkheden voor ‘Uit in de buurt”

Wij zouden nog wel even door kunnen vertellen, maar beter kun je het zelf gaan beleven. Als je dacht dat er te weinig te doen is in Nieuwegein, dan moet je zeker een keer binnenstappen bij één van de activiteiten van de Partner.  Je kunt altijd even het maandprogramma fotograferen als je er langskomt op je fiets of wandelroute. En voor je het weet ben je gezellig “Uit in de buurt”.

Uiteraard staat het team ook altijd open voor nieuwe gezellige, handige, creatief denkende en enthousiaste vrijwilligers. Kijk voor vacatures op onze website.

Foto’s: ©de Partner

Deel: