In gesprek met Benny Hopkinson

“Het verandert en verbetert mijn leven. Ik ben er sociaal op vooruit gegaan.”

Benny Hopkinson was lange tijd zichzelf ‘kwijt’ en heeft zichzelf ‘teruggevonden’ na een moeilijke periode in zijn leven. Vrijwilligerswerk doen, heeft zijn leven weer zin en betekenis gegeven.

Benny is actief bij verschillende vrijwilligersorganisaties. Als wandelmaatje en soms ook als koekjesbakker via MOvactor. Hij ondersteunt daarnaast sinds januari een geestelijk werker bij therapeutische workshops met klankschalen, bij de Geinsche Hof. Ook heeft hij zich onlangs aangemeld als vrijwilliger bij de Algemene Hulpdienst Nieuwegein.

 

Hoe komt het dat je bent begonnen met vrijwilligerswerk?

“Het is echt al jaren geleden, dus ik weet het niet eens meer precies. Ik had mijzelf weer teruggevonden en ging de agenda-activiteiten in de Molenkruier volgen. Ik reageerde op de aangeboden activiteiten en voor ik het wist had ik een bijna volle agenda.”

Heb je met vrijwilligerswerk doen ook het doel bereikt dat je voor ogen had?

“Ja, zeker. Door weer contact te maken met andere mensen ben ik uit mijn isolement geraakt. Het verandert en verbetert mijn leven dagelijks, vooral op sociaal vlak en innerlijke groei.

Vrijwilligerswerk doen heeft mijn leven betekenis gegeven. Het leuke is dat van het één het ander komt. Eenmaal bezig, gaat er vanzelf een balletje rollen. Zo ga ik bijvoorbeeld via werk dat ik al deed, nu ook op een aantal data meehelpen met kinderactiviteiten in het Milieu Educatie Centrum.”

Dat klinkt heel positief. Je onderneemt echt veel, wil je dit ook nog lang door blijven doen?

“Ja. Het liefst doe ik iets wat leuk vind om te doen en waarmee ik ook nog eens veel geld verdien. Maar zolang dat er niet is vind ik dit een zinvolle en fijne opvulling van mijn tijd.”

Veel geld verdienen willen we allemaal wel, haha! Wat zou je dan graag willen doen?

“Sowieso alleen voldoening gevend werk. Binnenkort start ik ook met mijn eigen klankschalensessies. Maar het liefst ga ik aan de slag als mental coach. Ik heb inmiddels veel ervaring en ontzettend veel gelezen en geleerd om een goede coach te zijn. Ook op spiritueel vlak heb ik mezelf ontwikkeld. Vroeger keek ik somber naar beneden, nu kijk ik alleen nog maar lachend omhoog, dankzij alles wat ik heb geleerd.”

Krijg je ook leuke reacties over je vrijwilligerswerk?

“Ja, ik krijg erg veel waardering! Vooral met de wandelgroep, dat is een kwetsbare groep en die sociale interactie onderling is goed voor iedereen. Ik krijg ook veel complimenten over de koekjes die ik heb gebakken.”

 

Foto: Fototeam KenM

Deel:
Leeftijd: 49
Woonplaats: Nieuwegein
Organisatie: MOvactor, Algemene Hulpdienst Nieuwegein, “Handje Helpen”
Leukste ervaring:

“Ik wilde graag meer gaan koken. Ik kon helemaal niks op dat vlak, maar nu kan ik koekjes bakken en ik krijg er ook complimenten over. Dat is vast een leuk begin.”


Ook vrijwilliger worden? Kijk bij vacatures.