Blog

Actief de zomer door

Geplaatst op: 16 juli 2020 • Leestijd: 4 minuten

Het is bijna zomervakantie! Deze zomer zal er ongetwijfeld minder worden gereisd naar het buitenland, maar dat betekent niet dat je maar moet gaan zitten kniezen in je achtertuin. Vele vrijwilligers van Nieuwegein werken hard om jou een leuke zomer te bezorgen! Wat is er dan zoal te doen?

Voor de jeugd

Kinderplatform Nieuwegein

zomerVoor kinderen is er heel veel te beleven. Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud? Kijk dan eens op de facebookpagina van Kinderplatform Nieuwegein voor een veelzijdig aanbod. Aan iedereen is gedacht: natuurliefhebbers, muziekliefhebbers, knutselaars en sportievelingen! Meteen in de eerste week staat er al van alles op het programma:  zoals een vossenjacht en kleding pimpen. Je vervelen is op deze manier echt onmogelijk!

Het volledige programma vind je in het programmaboekje. Deze boekjes zijn afgelopen woensdag uitgedeeld op school. Heb jij nog geen boekje ontvangen? Vanaf zaterdag liggen ze bij één van de organisatoren: Sport ID Nieuwegein, Buurtplein Batau, Buurtplein Zuid, Buurtplein Doorslag, Buurtplein Galecop, De Kom, theater en kunstencentrum, Bibliotheek De tweede verdieping, Fort Vreeswijk, Natuurkwartier Nieuwegein, Speeltuin Jeugdland en Bouwspeeltuin Bouwgein.

Lekker bewegen in de zomermaanden

Ben je tussen de 6 en 18 jaar, erg sportief of lijkt het je juist leuk om sporten uit te proberen? Neem dan een zomerabonnement en probeer verschillende sporten uit. Voor Nieuwegein stadspashouders is deelname gratis.

Kijk voor meer informatie en het volledige sportaanbod op de website van SportID Nieuwegein.

Workshops in de laatste vakantieweek

De vrijwilligers van stichting De Ruilfabriek hebben ook nog wat leuks in petto om je zomervakantie op creatieve en actieve wijze af te sluiten. Van dinsdag 24 augustus t/m zaterdag 29 augustus organiseren zij diverse leuke workshops voor alle leeftijden tijdens de kinderworkshopweek. Nog nooit zelf papier gemaakt? Dan is dit je kans! Of pimp je vogelhuisje, maak je eigen dromenvanger of verf een stoere tie&dye tas. Ben je meer van het bewegen? Ook dat kan, op vrijdag tijdens de bokslessen.

Het volledige programma vind je hier. Let op: bij deze workshops dien je je van te voren op te geven. Dat kan online via de website van De Ruilfabriek (open de link en dan even naar beneden scrollen voor het aanbod).

Voor volwassenen

Zomerfestival AHN

Veel organisaties hebben vanwege veiligheidsoverwegingen, in combinatie met beperkte ruimte en middelen de deuren nog gesloten. Dat geldt gelukkig niet voor de Algemene Hulpdienst, die een gevarieerd zomerprogramma biedt en aankomende zaterdag 18 juli start met een muziekbingo.

Iedere volgende zaterdagmiddag vinden er gezellige bijeenkomsten plaats vol ontspanning en ontmoeting. Naast de standaard gezelligheid staat dit Zomerfestival  bol van gevarieerde, muzikale activiteiten.

Let op: aanmelden is verplicht en kan via begeleider@hulpdienstnieuwegein.nl of telefonisch iedere werkdag tussen 10.00 en 12.30 uur op 030-60 67 409 (dit nummer kun je ook gebruiken als je een hulpvraag hebt, want de AHN- vrijwilligers blijven ook gedurende de zomermaanden beschikbaar).

Lustrum voor De Partner Nieuwegein

Superjam
De Partner is er klaar voor! Superjam 17 juli & 21 augustus

De Partner Nieuwegein bestaat dit jaar maar liefst vijf jaar! Dat vieren zij met het populaire zomerprogramma: de Zingende Zomer, dit jaar heel toepasselijk omgedoopt tot Het Zingende Lustrum. Je bent alle vijf de zondagen in augustus welkom van 15.00-17.00 uur voor muziek in verschillende stijlen.  Kom bijtijds, want wegens de bekende maatregelen is er slechts beperkt plek.

Daarnaast is er ook weer een gezellige bioscoopmiddag ‘Kino’ op 13 augustus en kun je komen jammen aankomende vrijdag 17 juli en vrijdag 21 augustus van 20.30 tot 00.00 uur. Voor de Kino en Jamsessies gelden: reserveren is verplicht.

Kleuren, ontmoeten en koffiedrinken in Jutphaas Wijkersloot

Ontmoetingscentrum Jut en Zo heeft eveneens een leuk weekprogramma, dat gewoon doorgaat deze zomer. Voor allerlei creatieve activiteiten, zoals haken, breien en kleuren, en ook voor gewoon een portie gezelligheid kunnen de wijkbewoners daar terecht. Kijk voor het programma op hun facebookpagina.

Zoek je nog meer tijdverdrijf?

Zit er niks voor je tussen? Baal je zo dat je niet op vakantie gaat en wil je dat omzetten in iets positiefs? Kijk dan eens tussen de veelzijdige vacatures op onze website en maak jezelf nuttig als vrijwilliger. Ook dat is een leuke manier om nieuwe ervaringen op te doen en andere mensen (en in sommige gevallen zelfs andere culturen) te leren kennen.

Staat jouw zomeractiviteit er nog niet bij? Laat het ons weten via communicatie@vrijwilligershuis-nieuwegein.nl.

 

 

Deel: