Duurzaamheidsgesprek met workshop

10
Oktober
2019

Contact

H. van der Honing E-mail

Het is best lastig: de juiste, milieubewuste keuzes maken als je boodschappen doet. Door middel van een workshop tijdens het Duurzaamheidsgesprek op de Dag van de Duurzaamheid (donderdag 10 oktober), leer je alles over het maken van de juiste keuzes in de supermarkt. De workshop vindt plaats in het Sport- en Evenementencomplex Merwestein.

Tijdens het Duurzaamheidsgesprek wordt het thema ‘Superwaar’ uitgelegd en toegelicht. Voor veel mensen is het herkenbaar: men wil wel duurzaam doen, maar heeft geen idee hoe. Het aanbod is groot en dat zijn de prijsverschillen ook. Waarom zou je kiezen voor Hollandse sperziebonen, als de exemplaren uit Egypte goedkoper zijn? Is biologisch ook beter? Zijn die sojaburgers een goed alternatief? En dat palet aan keurmerken kan je misschien helpen, maar is ook verwarrend, of zelfs misleidend.

Kortom, het juiste kiezen valt nog niet mee. Wat is precies de impact van een supermarktronde en hoe kun je die impact zo klein mogelijk maken? Tijdens het Duurzaamheidsgesprek vertellen wij de deelnemers daar meer over.

Praktische informatie voor de bezoeker
Wanneer: donderdag 10 oktober 2019, 20.00 – 22.00 uur
Waar: Sport- en Evenementencomplex Merwestein
Entree: collectebus bij de uitgang
Aanmelden: via info@samenduurzaamnieuwegein.nl