De Vrijwilligersacademie is er voor vrijwilligers, professionals en mantelzorgers die zich verder willen ontwikkelen in onderwerpen die ze in hun werk of tijdens de mantelzorg tegenkomen. Daarnaast biedt de academie Nieuwegeinse organisaties, ZZP’er en vrijwilligers de mogelijkheid om hun trainingsaanbod te kunnen plaatsten. We proberen hiermee twee doelen te bereiken. Vrijwilligers, en in bepaalde mate ook professionals en mantelzorgers, zichzelf (verder) te ontwikkelingen en dat de kwaliteit van de inzet en het vrijwilligerswerk verbetert.

Voor wie
De Vrijwilligersacademie is voor iedereen die zich belangeloos inzet voor Nieuwegein en haar inwoners. Actieve vrijwilligers, maar ook zij die nog op zoek zijn naar een leuke vrijwilligersplek. Mantelzorgers en vrijwilligers die klaar staan voor mantelzorgers kunnen gebruik maken van dit aanbod.

Kosten
Het trainingsaanbod is gevarieerd en vaak gratis. In sommige gevallen kunnen er kosten van toepassing zijn, dit staat altijd duidelijk vermeld bij de training of workshop waarop dit van toepassing is.