Informatie

Jongeren werven en betrekken bij je organisatie, dat kan best een uitdaging zijn. Want hoe pak je dat aan? Waar begin je? Hoe bereik je jongeren en hoe verbind je ze aan aan je organisatie als vrijwilliger? Wij weten wat jongeren motiveert en hoe je jongeren duurzaam aan je organisatie of maatschappelijk project verbindt. Deze leergang geeft antwoord op deze vragen en helpt jullie om jongeren te activeren op zich in te zetten voor een ander of de stad.

Programma
De 6 bijeenkomsten staan in het teken van de volgende thema’s.

Training 1  |  Wat is de “why” – 28 maart 2024
Training 2  |  Bereiken van jongeren – 18 april 2024
Training 3  |  Aanspreken van jongeren – 16 mei 2024
Training 4  |  Verbinden van jongeren – 6 juni 2024
Training 5  |  Begeleiden van jongeren – 27 juni 2024
Training 6  |  Verbinding tussen jong en oud – 11 juli 2024

Certificaat
Deze leergang bestaat uit 6 bijeenkomsten. Ze kunnen eventueel apart gevolgd worden, maar omdat ze één samenhangend geheel vormen raden wij aan de leergang in het geheel te volgen. Als je minimaal 4 bijeenkomsten hebt gevolgd ontvang je een certificaat.

De leergang bestaat uit de volgende trainingen

Wat is de WHY? (deel 1 van de leergang)

Wil jij jongeren betrekken bij jouw organisatie? Dan is het belangrijk om te weten waarom je dat wilt. Daarom staan we tijdens deze training stil bij de WHY.

Ga naar pagina

Bereiken van jongeren (deel 2 van de leergang)

Deze training heeft als doel om organisaties te leren hoe ze jongeren kunnen bereiken en betrekken. In een wereld vol afleidingen en prikkels is het essentieel om jongeren op een effectieve manier aan te spreken.

Ga naar pagina

Aanspreken van jongeren (deel 3 van de leergang)

Een verandering in het betrekken van jongeren vindt plaats wanneer we ons niet focussen op wat we willen ontvangen, maar op wat we kunnen bieden. Wil jij leren hoe je effectief jongeren aanspreekt en in contact komt? en/of wil jij je hierin ontwikkelen? Dan is deze training perfect voor jou!

Ga naar pagina

Verbinden van jongeren (deel 4 van de leergang)

In deze training zoomen we in op de verbinding met jongeren. Hoe zorgen we ervoor dat we aansluiten bij hun belevingswereld en dat er wederzijds vertrouwen ontstaat?

Ga naar pagina

Begeleiding van jongeren (deel 5 van de leergang)

Met jouw organisatie ben je al in staat om jongeren te bereiken, aansprekend voor hen te zijn en met ze te verbinden. In deze training zoomen we in op het begeleiden van jongeren. Hoe zorg je voor een plek waar jongeren worden uitgedaagd en uitgenodigd om hun talenten tot bloei te laten komen?

Ga naar pagina

Verbinding tussen jong en oud (deel 6 van de leergang)

Deze training is een mogelijkheid voor jou en je organisatie om contact en ontmoeting tussen jong en oud te faciliteren!

Ga naar pagina

Inschrijven voor de volledige leergang

Inschrijven voor leergang jongeren

"*" geeft vereiste velden aan