Workshop

Informatiebijeenkomst brandveiligheid bij kwetsbare burgers

16
September
2019

Contact

E-mail
  • Wanneer: 16 September 2019 15:00 - 16:30 uur
  • Waar: Sport- en evenementencomplex Merwestein (Merweplein 1, Nieuwegein)
  • Entree: Gratis

Wist je dat in de Provincie Utrecht jaarlijks ruim 400 woningbranden zijn waarbij de brandweer ter plaatse moet komen? Dit betekent dat alleen al in deze provincie iedere dag 1 of meer gezinnen hierdoor getroffen worden. Vaak is dit gelukkig met alleen materiële schade, maar ook dan is de impact groot.

Denk je maar eens in dat je weken tot zelfs maanden niet terug kan naar je thuis door de ontstane schade. Helaas vallen er ook geregeld slachtoffers bij woningbranden en we weten dat al enkele jaren op rij 50% van de dodelijke
slachtoffers 65 jaar of ouder is. Ouderen worden dus helaas onevenredig vaak slachtoffer van een fatale brand. Gelukkig kun je zelf veel doen om de brandveiligheid te vergroten.

Jij bent als vrijwilliger bij kwetsbare burgers actief binnen de gemeente Nieuwegein. Daarom nodigen wij jou in samenwerking met Veiligheidsregio Utrecht uit voor een informatiebijeenkomst over brandveiligheid bij kwetsbare burgers op maandag 16 september van 15.00 tot 16.30 uur in Sport- en
evenementencomplex Merwestein (Merweplein 1, Nieuwegein).

Meld je aan via aanmelden@vrijwilligershuis-nieuwegein.nl of via 06-53972685. Dan weten we op wie we kunnen rekenen.

Tijdens de informatiebijeenkomst over brandveiligheid komen onder andere aan bod:
1. De belangrijkste risico’s in huis
2. Het signaleren en bestrijden van brand
3. Concrete handvatten om brand bij u en uw cliënten te voorkomen

We hopen je 16 september te mogen verwelkomen!
Mocht je nu al vragen hebben over brandveiligheid in en om je huis, WhatsApp de brandweer dan op 06 12 95 85 99 of mail naar voorlichting@vru.nl.